Werkadvocaten

Advocaten

Diana van Daalen

Diana van Daalen

Diana heeft meer dan 20 jaar ervaring als advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en ondernemingsrecht. Diana werkte de eerste 10 jaar bij grote kantoren zoals Dirkzwager advocaten in Arnhem op het gebied van ondernemingsrecht en Houthoff Buruma in Amsterdam, waar zij werkzaam was in de sectie Arbeid en Pensioen.

In 2000 volgde Diana de postdoctorale Grotius opleiding Arbeidsrecht. In 2013 heeft Diana ook met succes de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht afgerond. Diana is advocaat trainer aan de Beroepsopleiding voor de advocatuur. Zij is co-auteur van de HBO handboeken “Personeelsmanagement” en “Human resource management”.

Diana beschikt over uitgebreide ervaring in het adviseren over (collectief en individueel) ontslagrecht, de positie van de statutair directeur, medezeggenschapsrecht, CAO-recht, reorganisaties, arbeidsrechtelijke aspecten bij fusies en overnames, het procederen in individuele ontslagzaken en het adviseren en procederen over contracten, aandeelhouders- en samenwerkingsovereenkomsten. Diana werkt vooral op het snijvlak van arbeidsrecht en ondernemingsrecht (overgang van onderneming, overnames, outsourcing en ondernemingsraden).

In de uitvoering kunnen cliënten vertrouwen op een deskundige analyse en praktische aanpak. Haar klantenkring betreft (internationale) bedrijven, organisaties, hoger management en expats. Zij adviseert ook in de Engelse taal.