Werkadvocaten

Advocaten

Marie-Louise Lugard - van Basten Batenburg

Marie-Louise Lugard - van Basten Batenburg

Marie-Louise heeft bijna 30 jaar ervaring als advocaat, waarvan het merendeel op het gebied van het (internationale) arbeidsrecht. Marie-Louise heeft de eerste 13 jaar als advocaat gewerkt bij Loyens & Loeff (en rechtsvoorgangers) in Rotterdam. Daar is zij gedurende haar laatste jaar tevens als intern bedrijfsjurist werkzaam geweest. Na vervolgens 5 jaar bij het advocatenkantoor Borsboom & Hamm te hebben gewerkt, heeft zij de daaropvolgende 10 jaar haar (internationale) arbeidsrechtpraktijk voortgezet bij het kantoor Eversheds Sutherland (en rechtsvoorgangers) in Rotterdam. Daar was zij veelal werkzaam voor grote nationale en internationale ondernemingen, maar ook voor bestuurders, werknemers in het hogere (management) segment en overige particulieren met arbeidsrechtelijke problemen. Het is de balans tussen alle verschillende zaken en cliënten die zorgen dat het vak haar altijd blijft inspireren.

Marie-Louise besloot in de jaren 2019 en 2020 tijd vrij te maken voor een sabbatical. Toch heeft zij gedurende deze periode op tijdelijke basis gewerkt bij de Rechtbank in Rotterdam en het advocatenkantoor Buren in Den Haag. Daarnaast heeft zij gedurende deze periode er voor gekozen om vrijwilligerswerk in een hôspice te doen en ook de opleiding tot Legal Mediator/ADR-specialist (aan het ADR-instituut) te volgen.

De ervaring van Marie-Louise strekt zich uit over het gehele speelveld van het (internationale) arbeidsrecht. Zij heeft ervaring in het geven van adviezen, het meewerken in transacties, het begeleiden van reorganisaties en het voeren van procedures, met een focus op de ontslagpraktijk. Zij heeft veel (buitenlandse) cliënten in arbeidszaken door het woud van het Nederlandse arbeidsrecht geleid met (soms zeer complexe) (internationale) aspecten en dilemma’s. Zij adviseert vaak in de Engelse taal.

Marie-Louise is scherp, analytisch én pragmatisch. Het maken van de juiste analyse in het begin, vindt zij belangrijk om samen met de cliënt de juiste strategie en aanpak te kunnen bepalen. Het verdient haar voorkeur een zaak in goed overleg op te lossen, maar als het moet wordt procederen niet geschuwd. Marie-Louise heeft daardoor in de loop van de jaren naast haar adviespraktijk dan ook veel proceservaring opgedaan. 

Marie-Louise is lid van meerdere specialisten-verenigingen op het gebied van het arbeidsrecht: de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA) en de VvA (Vereniging voor Arbeidsrecht), waardoor de inhoudelijke kennis steeds op niveau wordt gehouden.